Κυριακή 12 Απριλίου 2020

"ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ" – Πασχαλιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη


ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ - Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

"ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

πηγή: eBooks4Greeks.gr - Βιβλια

Η «Παιδική Πασχαλιά» συγκαταλέγεται στα πασχαλινά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Η διασκευή και απόδοση των κειμένων του βιβλίου «ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΙΑ» έγινε με πλήρη σεβασμό στη γλώσσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Στην έντυπη έκδοση περιλαμβάνει παράρτημα με το αυθεντικό κείμενο του συγγραφέα. Το βιβλίο προλογίζει η κ. Αθηνά Παπαγεωργίου, διευθύντρια του Μουσείου Αλ. Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο, γενέτειρα του συγγραφέα. Από το εισαγωγικό σημείωμα: …Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης στα διηγήματά του με ήρωες παιδιά, αφηγείται τις παιδικές του αναμνήσεις, Στο διήγημα που ακολουθεί παρουσιάζει την εικόνα της παιδικής ορφάνιας, είναι ένας ύμνος για τη χαμένη μάνα, που είναι αναντικατάστατη, και δίνει την πιο αισθηματική, την πιο λεπτή περιγραφή της Λαμπρής.
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης , Διασκευή: Μαρία Ηλιοπούλου, Εικονογράφηση: Βαγγέλης Παπαβασιλείου, Έκδοση ebook: Μαλλιάρης-Παιδεία, Έτος έκδοσης: 2020
ISBN: 978-960-644-040-3
Μέγεθος: σελ. 40 / 2.6 Μb, Μορφή: Pdf Online
Διαβάστε το παραμύθι παρακάτω, χρησιμοποιώντας από τη μπάρα, στο κάτω μέρος του πλαισίου, τα βελάκια για να προχωρήσετε, τα + - για μεγέθυνση ή σμίκρυνση του κειμένου  και για την πλήρη οθόνη (κουμπί δεξιά)
Παιδική πασχαλιά - Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου