Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

"Η Πόλη της Υδράηρας" της Κωνσταντίνας Μόσχου από τις Εκδόσεις Μ. Σιδέρη




Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΗΡΑΣ

ΝΕΑΝΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Το 3.815 µ.Χ. η τεχνολογία θεωρήθηκε υπεύθυνη για την καταστροφή του προηγούµενου πολιτισµού, γι’ αυτό και απαγορεύτηκε. Τη θέση της πήραν τα µάγια και οι δεισιδαιµονίες.
Οι δοξασίες όµως ανατρέπονται, όταν αναδύεται απ’ τη θάλασσα η Πόλη της Υδράηρας. «Μερικές φορές», του είπε θλιµµένα, «πιάνω τον εαυτό µου να εύχεται να µην υπήρχαν ούτε φύκια ούτε πλαγκτόν ούτε αλµυρό νερό της θάλασσας. Θα ’θελα να ’τρεχα πάνω στο πιο ψηλό βουνό της γης, να πατώ το χώµα και τις πέτρες της ξηράς. Κι ύστερα να κατρακυλώ στις πλαγιές, να ξαπλώνω στις ανεµώνες και στ’ αγριολούλουδα, να οσφραίνοµαι το άρωµα της γης, να χαίροµαι κάθε ήχο, κάθε χρώµα, κάθε αναπνοή µου».
Ο Μάξιµος έβλεπε ήδη την Υδράηρα µπροστά του, όπως ήθελε εκείνη να είναι. Την φανταζόταν µε τα γελαστά της µάτια ν’ ατενίζει τον αληθινό ήλιο, που δεν είχε δει ποτέ της… Κι έπειτα να µαζεύει στα λιβάδια αγκαλιές τα αγριολούλουδα και να τρέχει πηδώντας σαν αγριοκάτσικο από πέτρα σε πέτρα, ως το ψηλό βουνό των Λας. Όταν όµως έφτανε εκεί πάνω, η φαντασία του σταµατούσε, σαν να του την έκοβαν στη µέση οι αέρηδες.
Πώς θα µπορούσε να επιβιώσει η Υδράηρα στη δική του γη; Ο δικός της κόσµος ήτανε ψεύτικος, φτιαγµένος, από απαγορευµένα υλικά της τεχνολογίας, οι κάτοικοι του νησιού της ήταν φτιαγµένοι από άλλη ύλη, διαφορετική από κείνη που ήταν πλασµένοι οι αληθινοί άνθρωποι.




ΜΟΣΧΟΥ Ε. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ...
ΜΟΣΧΟΥ Ε. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελειώνοντας τις σπουδές της, εργάστηκε ως κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρία, και, αργότερα, απασχολήθηκε ως συντάκτρια και αρχισυντάκτρια σε εφημερίδες και περιοδικά. Τα τελευταία χρόνια, έχει αφοσιωθεί πλήρως στα τρία της παιδιά. Τον Οκτώβριο του 2008, εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τον τίτλο "Ο θησαυρός του Ποσειδώνα", παιδικό μυθιστόρημα, εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου