Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ: Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο νυχτερινός ουρανός είναι ένα θαυμάσιο θέαμα ακόμα και με γυμνά μάτια. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι για χιλιάδες χρόνια πριν την εφεύρεση του τηλεσκοπίου γοήτευε τους λαούς του κόσμου που τον παρατηρούσαν μόνο "διά γυμνού οφθαλμού"!
Ακόμα και σήμερα ο ουρανός δεν είναι μόνο για αυτούς που διαθέτουν κιάλια ή τηλεσκόπια. Σ' αυτή την ενότητα της αγαπημένης σας ιστοσελίδας θα δούμε όλα αυτά τα θαυμαστά πράγματα που μπορεί κανείς να παρατηρήσει στον ουρανό χωρίς οπτικά βοηθήματα! Ακόμη θα διαβάσουμε ένα σωρό πληροφορίες για τα τεχνολογικά επιτεύγματα του ανθρώπου που έχουν σχέση με το διάστημα και την ουράνια παρατήρηση, τις διαστημικές αποστολές, τους δορυφόρους και θα γνωρίσουμε κάποιες από τις θεωρίες που έχουν διατυπωθεί για τη δημιουργία του σύμπαντος.
Μέρος 1ο: To Ηλιακό μας σύστημα.
Κατοικούμε μέσα σε ένα ασήμαντο και μικροσκοπικό τμήμα του Σύμπαντος, που δεν παύει όμως να είναι το σπίτι που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Αξίζει λοιπόν να επισκεφτούμε και να γνωρίσουμε καλύτερα την μικρή μας διαστημική γειτονιά. Διότι αν δεν μάθουμε μερικά πράγματα για το ηλιακό μας σύστημα που μας φιλοξενεί και αν δεν γνωρίσουμε τους πλανήτες που είναι αναπόσπαστα μέλη αυτής της γειτονιάς, τότε είναι σαν να κατοικούμε και να ζούμε σε ένα σπίτι χωρίς να γνωρίζουμε σε πια γειτονιά είναι χτισμένο. Γι’ αυτό, προσδεθείτε και απολαύστε το μαγευτικό ταξίδι.

                                                                                        ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου